2022. március 10.
MUZADAT - MuzeumStat mindenkinek 2019 kiadvány
Kedves Olvasónk! Köszöntjük a múzeumok és a statisztika világában. A Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK főosztálya most először jelentet meg kiadványt a múzeumi statisztikákról. Több éve dolgozunk azon, hogy a statisztikai adatokat érthetően és látványosan bemutassuk a terület iránt érdeklődők számára. Erre fő eszközünk a MuzeumStat szolgáltatásunk, amelyet az elmúlt időszakban fejlesztettünk és sok újdonsággal láttunk el, hogy a múzeumi területet kontextusba helyezzük és az adatokat minél szemléletesebbé tegyük.
2020. november 20.
A MuzeumStat újdonságai
Az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) MuzeumStat oldala teljesen megújult. A fejlesztés során egy új adatbázis készült és új vizuális elemekkel is bővült az oldal. A MuzeumStat célja, hogy az érdeklődők számára segítséget nyújtson a múzeumi terület sajátosságainak megismerésében és a statisztikai adatok megértésében. Az MNM Országos Muzeológiai, Módszertani és Információs Központja (OMMIK) által megújított oldal készítése során elsődleges szempont volt, hogy a múzeumi szakma és az érdeklődők számára egy könnyen használható és a lehető legtöbb adatot tartalmazó oldal szülessen.
2020. november 20.
Múzeumi statisztikák európai szemmel
Milyen statisztikai adatokat érdemes és szükséges gyűjteni múzeumi területen? Milyen trendek, újdonságok vannak, amelyeket hasznos lehet egy-egy országnak alkalmaznia? Milyen következtetéseket vonhatunk le, ha összehasonlítjuk különböző adottságokkal rendelkező európai országok múzeumi statisztikáit?
Összes cikk