2022. június 28.
Regisztráljon az MNM OMMIK szakmai napjára!
Találkozzunk június 29-én, szerdán 9-11 óra között online az MNM OMMIK és a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozatának közös szakmai napján, melynek középpontjában a kismúzeumok állnak. Ismerje meg, hogyan segíthetik az MNM OMMIK sokrétű szolgáltatásai a kismúzeumok hatékony működését és közönségével kiépített kapcsolatának elmélyítését. Megmutatjuk,
2022. június 28.
Megjelent a MUZADAT – múzeumi statisztika látványosan, érthetően
10 éve indult útjára a MuzeumStat oldal: „először bölcsis lett, majd óvodás, és 2017-ban már érettségizett”, és ha tovább gondoljuk Sz. Fejes Ildikó, az MNM OMMIK főosztályvezetőjének előadásában elhangzott hasonlatát, akkor 2022-re a szakdolgozatát is megírta. Nemrégiben jelent meg az MNM OMMIK első múzeumi statisztikai kiadványa, a MUZADAT. Ennek kapcsán beszélgettünk Mácsai Ági kulturális tanácsadóval a látogatókutatásról, múzeumi adatokról és a MUZADAT-ról.
2022. március 10.
MUZADAT - MuzeumStat mindenkinek 2019 kiadvány
Kedves Olvasónk! Köszöntjük a múzeumok és a statisztika világában. A Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK főosztálya most először jelentet meg kiadványt a múzeumi statisztikákról. Több éve dolgozunk azon, hogy a statisztikai adatokat érthetően és látványosan bemutassuk a terület iránt érdeklődők számára. Erre fő eszközünk a MuzeumStat szolgáltatásunk, amelyet az elmúlt időszakban fejlesztettünk és sok újdonsággal láttunk el, hogy a múzeumi területet kontextusba helyezzük és az adatokat minél szemléletesebbé tegyük.
Összes cikk